Bloemen in ijs en bubbeltjes fotograferen.

In verband met het coronavirus wordt er geadviseerd om zo veel mogelijk thuis te blijven. En daar geven wij gelukkig (vele) gehoor aan.  Een “voordeel” dat wij niet zomaar even op pad gaan om te fotograferen, zorg bij mij dat ik veel creatiever ga denken om toch te fotograferen, maar dan in en om het huis.

Gisteren heb ik bubbeltjes van bier gefotografeerd. Dit heb ik gedaan met mijn macrolens en twee tussenringen erop om dichterbij te kunnen komen bij mijn onderwerp. Het flesje heb ik voor een lichtbron gezet met daarachter mijn draadloze flitser. Met diverse kleuren papier en inpakpapier heb ik verschillende achtergrondjes gecreëerd.

Vandaag heb ik bloemen in ijs gefotografeerd. Gisteravond heb ik wat bloemetjes en takjes uit onze tuin geplukt en in een (diepvries)bakje gelegd. Daarna heb ik er voorzichtig water bijgedaan zodat de bloemetjes mooi op z’n plek bleef liggen. Vervolgens heb ik het een nachtje in de vriezer gezet.

Vanmorgen heb ik het ijsklompjes voorzichtig uit het bakje gehaald. Tip: zet het bakje heel even in warm water en het is er zo uit.

Ik heb eerst mijn camera op statief voor het raam gezet omdat ik met tegenlicht wilde fotograferen. Even getest om mijn instellingen te checken. Toen dat in orde was heb ik het blokje ijs met de bloemetjes uit de vriezer gehaald. Het licht op de achtergrond is daglicht. Om de achtergrond zo wit mogelijk te krijgen heb ik iets overbelicht. In photoshop heb ik er nog een structuurlaag overheen gezet.

Hebben jullie nog leuke ideeën? Ik hoor het graag.

Groetjes,

Related posts