Review Studentendrukwerk.nl

Laatst ben ik benaderd door Studentendrukwerk.nl of ik bereid was een review te schrijven over hun producten.

Studentendrukwerk is een online copyshop waar studenten en niet-studenten terecht kunnen voor al hun drukwerk zoals scripties, boeken, verslagen en andere documenten en sinds kort ook bierviltjes.

Ik mocht een notitieboekje en een collegeblok bestellen.

De website ziet er fris en overzichtelijk uit. In een opslag is duidelijk wat zij allemaal kunnen leveren.

Het notitieboekje bestellen ging goed.  Met hun handige online editor kon ik met mijn eigen foto inclusief tekst een ontwerp maken. Mijn foto kon ik ook hier gelijk inladen en op scherm zag ik direct hoe het eruit zou zien. Naast je eigen foto’s is er ook een mogelijkheid om de achtergrondkleur aan te passen en decoraties zoals cliparts en vormen te plaatsen.

Het collegeblok bestellen ging niet echt makkelijk. Zo mis je hier de online editor. Na het aanvinken van de mogelijkheden kon je alleen na betaling een pdf-bestand inleveren met speciale aanleveringsspecificaties die voor een leek niet te begrijpen zijn. Na diverse mailtjes kon ik uiteindelijk via WeTransfer mijn jpg bestand inleveren.

Na enkele dagen kreeg ik mijn bestelling, in stevig karton en extra bescherming over de notitieboeken en collegeblokken, binnen.

Ik ben super enthousiast over de notitieboeken. Mooie stevige kaft en de kleuren komen overeen met mijn aangeleverde foto. De papiersoort van de binnenkant vind ik ook boven verwachting.

Daartegen ben ik niet tevreden over de collegeblokken. De kaft is zo dun dat je de achterkant erdoor heen ziet. Ook staat op iedere pagina hun logo afgedrukt. Terwijl ik tijdens het bestellen geen mogelijkheid ben tegengekomen of ik dat wel of niet wenst. Ondanks dat ik een kleurenfoto had aangeleverd werd het in zwart-wit geleverd.

In overleg met mijn contactpersoon was ik overeengekomen dat ik mijn jpg-bestand via WeTransfer zou aanleveren en dat hun vormgever het zou aanpassen omdat ik er niet wist hoe ik aan de aanleveringsspecificaties kon voldoen. Desondanks kregen ik diverse mailtjes van verschillende medewerkers dat ik mijn pdf-bestand niet had aangeleverd. Heel vreemd vond ik, toen ik hen doorverwees naar hun collega waar ik afspraken mee had gemaakt, zij een mailtje stuurde dat zij haar niet kende!

Uiteindelijk is het goed gekomen door nieuwe collegeblokken te leveren, maar de klantenservice en de bestelmethode van de collegeblokken verdienen, wat mij betreft, nog wat aandacht.

Groetjes,

Related posts