De mooiste fotolocaties van Zuid-Nederland.

Fotografieboeken kopen of krijgen vind ik erg leuk. Boeken met mooie foto’s of werkboeken, het maakt mij niet uit. Ik wil graag iets op papier hebben om als naslagwerk of inspiratie te gebruiken.

Als hobby natuur-/macrofotograaf ben ik enthousiast over de boeken van Pixfactory/natuurfotografie.nl. Ik heb er daarom al diverse bij hen gekocht.

Enkele weken geleden heb ik hun nieuwste boek aangeschaft. Je leest het goed: gekocht. Ik schrijf deze blog op eigen initiatief, niet omdat mij dat gevraagd is door Pixfactory. Ik ben gewoon enthousiast over onder ander dit boek.

Een gids met beschrijvingen van de mooiste fotolocaties van Zuid-Nederland. Beschrijvingen van 180 natuurgebieden en 700 gps-locaties in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Het beschrijft zeer getailleerd wat, waar en wanneer je de mooiste foto’s kan maken.

Het is een prachtig boek met mooie teksten en foto’s.

Ik ben een paar dagen geleden naar een van de locaties uit het boek geweest. Met de vermelde gps-coördinaten kan je exact de beschreven locatie vinden. Ik heb Google Maps op mijn mobiel gedownload. Ik voerde de gps-coördinaten in en startte de route in en als een navigatiesysteem naar de betreffende plek. Superhandig!

Het was een grote plas waar op dit moment een grote kolonie kokmeeuwen zitten. Zij hebben het nu erg druk met het broedseizoen. Dit gaat gepaard met veel gekrijs van de meeuwen. Het is een soort seksuele lokroep. En proberen met hun stemgeluid een partner aan te trekken.

Vanuit de auto kan je van een korte afstand de vogels observeren en mooie foto’s maken. Om de broedende vogels niet te storen, moet je wel in je auto blijven.

Wil je meer weten over dit boek? Klik dan hier om naar de webshop van Pixfactory te gaan.

Groetjes,

Marjolein

Related posts