Trend voor aan de wand: de wereldkaart

 

 

 

Een nieuwe interieurtrend die we de laatste tijd veel voorbij zien komen is de wereldkaart. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Er is zodoende voor elke inrichting wel een bijpassende wereldkaart te vinden.

 

Van wereldkaarten.nl, onderdeel van fotocadeau.nl, mocht ik een wereldkaart uitkiezen. Inmiddels heb ik de wereldkaart ontvangen en ben hartstikke enthousiast over dit product.

 

De verschillende materialen

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan canvas, hout, poster, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Een wereldkaart foto op glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur. Ik koos voor “zwarte inkt” op plexiglas met een afmeting van 90 x 60 cm.

 

Unieke wereldkaarten

Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Een van die soorten is de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk. Een originele decoratie voor elke muur! Daarnaast kun je kiezen voor een trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld.  Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie.

 

Het bestellen van de kaart ging vlot. Via duidelijke stappen word je door het bestelproces begeleid. Betalen kan o.a. via Ideal. Na enkele dagen kreeg ik al bericht dat mijn bestelling onderweg was. Mijn wereldkaart kwam in stevig karton binnen. De hoekjes waren extra beschermd met aparte hoekbeschermers van foam. Helaas kwam ik er wel achter dat je het ophangsysteem apart moest bijbestellen. Een telefoontje naar mijn contactpersoon en binnen twee dagen was dat ook binnen. Bij het controleren op de website bleek er geen mogelijkheid te zijn om het ophangsysteem direct mee te bestellen met je wereldkaart. Ik heb hierover contact opgenomen met de klantenservices van Wereldkaarten.nl. Ik kreeg een aardige meneer die mij vertelde dat er op het moment een fout zat in de software en daar hard mee bezig waren dit op te lossen. Er is gelukkig wel een andere manier om dat wel te kunnen. Hiervoor ga je naar de tab thema’s. Kies daarna voor wereldkaarten. Nu kun je de print uitkiezen en vervolgens het materiaalsoort, afmeting en het ophangsysteem. Na het ophangen moet je nog een extra beschermfolie verwijderen, zodat deze krasvrij op je wand komt te hangen. De wereldkaart is precies zoals op de site staat en ik ben er ontzettend blij mee. Het is naar mijn idee goede kwaliteit, waar ik nog jaren plezier van ga hebben.

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts