Mijn kennismaking met de Olympus OM-D-E-M10   

 

 

Laatst ben ik uitgenodigd door Zoom om kennis te maken met de Olympus OM-D-E-M10. Gecombineerd met een macroworkshop van Arend Spaans. Dit in de Orchideeën Hoeve te Luttelgeest.

 

We hebben ca. 1,5 uur de camera kunnen testen. Naar mijn mening te kort om alle mogelijkheden die de camera heeft te ontdekken en uit te proberen. Mijn mening zal voornamelijk gebaseerd zijn op mijn eerste indruk.

 

Toen ik de camera aangereikt kreeg, viel mij direct op hoe lekker die in mijn hand lag en licht aanvoelde. De knoppen aan/uit, menu regelaar en de knoppen om de sluitertijd en diafragma waren snel gevonden.

 

Tijdens de workshop vertelde Arend Spaans dat hij zijn macrofoto’s bijna altijd zonder statief maakte en het scherpstelpunt via de touchscreen regelt.  In plaats van handmatig scherpstellen gebruikt hij de autofocus. Met die informatie ben ik macrofoto’s gaan maken met een 60 mm objectief in de tropische tuin. Ik vond het regelen via de touchscreen prettig, maar het juiste scherpstelpunt gebruiken ging vaak niet goed bij mij. Bij weinig contrast was het scherpstellen heel lastig. Maar wanneer het wel lukte, was ik zeer positief over de beeldkwaliteit en de scherpte. Superscherp zelfs!

 

Er zijn veel mogelijkheden met de camera, maar heb ze door tijdgebruik niet uitgeprobeerd. Het menu waar deze mogelijkheden zouden staan en de algemene instellingen vond ik niet overzichtelijk.

 

Ik had geen verwachting voordat ik de camera mocht testen, en ben er daardoor “open” ingegaan.

Deze camera is naar mijn mening voor beginners een hele leuke camera. Omdat de camera lekker licht is, is deze zeker geschikt voor vakantie en/of straatfotografie. Ook vind ik het zeer positief dat er diverse objectieven beschikbaar zijn.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Groetjes,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts