Vogelhut

 

 

 

 

Onlangs ben ik samen met Arjan en Judith naar een vogelhut in Clinge geweest. Enkele weken daarvoor heb ik de hut van Het Zeeuwse Landschap gereserveerd door een mail te sturen naar het vrijwilligersteam. Na een snelle reactie van hen heb ik het verschuldigde bedrag overgemaakt waardoor de reservering definitief was.

 

Op vrijdag 4 mei vertrokken wij om 6.30 uur naar Clinge om de sleutel van de vogelhut op te halen bij een van de vrijwilligers. Met de sleutel en plattegrond gingen wij op pad naar de hut. In het bos van Clinge is een oude jagershut omgebouwd tot een locatie waar je bosvogels kunt fotograferen of filmen. Terwijl je zelf verblijft in de ruime hut, verschijnen er tot enkele meters voor je lens talloze vogelsoorten en andere bosdieren.
De hut staat aan de rand van een open plek in het bos en is gecamoufleerd en verduisterd. De vogels komen op ooghoogte terwijl je achter je camera zit. Je kijkt uit op takken en boomstronken, waarop de vogels neerstrijken. Vlak voor de hut is een vijver waar vogels kunnen drinken en badderen.

 

Wat een leuke uren hebben we daar beleefd. Die ochtend waren er vooral heel veel eekhoorntjes. Wat een leuke beestjes zijn dat en geweldig om ze op zo’n korte afstand te kunnen bewonderen en vooral te fotograferen. Naast eekhoorntjes hebben we spechten, vinkjes, roodborstjes, boomkruipers, koolmeesjes, pimpelmeesjes en bosmuisjes gezien.

 

 

 

Wij vinden het zo leuk dat we binnenkort weer een vogelhut gaan huren in Nederland of België.

 

 

Voor meer informatie over deze hut, klik dan hier 

 

 

Groetjes,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts