Voorjaarsschoonmaak.

 

 

 

 

Hoera het is voorjaar! Een mooi fotografie seizoen is gestart. Maar voordat je op pad gaat om mooie foto’s te maken, is het misschien wel het moment om eerst je camera, objectieven, tas en statief schoon te maken.

 

Het reinigen van de sensor laat ik liever over aan een expert. Ik heb hier al eens eerder een blog over geschreven. Klik hier om de blog (nogmaals) te lezen. De buitenkant van de camera maak ik schoon met een vochtige doek. En dat geldt ook voor mijn objectieven. De lensvatting van de camera en lenzen moet je ook af en toe reinigen. Op onderstaande video wordt precies uitgelegd hoe te werk te gaan. Bij twijfel adviseer ik je weer om dit aan een expert over te laten.

 

 

Als je camera en objectieven schoon, zorg dan eerst dat je cameratas schoon gemaakt is. Het zou zonde van het werk zijn als je zo je camera en lenzen in je tas opbergt. Als laatst nog even je statief schoonmaken en je kan weer aan de slag.

 

Deze periode zijn er weer volop onderwerpen om te fotograferen:

  • De citroenvlinder is een van de eerste vlinders die zich weer laten zien.
  • De bosanemoon is echt een voorbode voor de lente
  • Kikkers, kikkerdril, wilgenkatjes en bloesem enzovoort zijn weer mooie onderwerpen om te fotograferen.

 

Het is ook heerlijk om naar buiten te gaan om de kleurrijke landschappen en al het nieuwe ontluikende groen te fotograferen. En wat dacht je van lammetjes, kalven en veulens? Of ga naar een park om pasgeboren kuikens, zwanen en ganzen te spotten.

 

Zo krijg je toch zin om te gaan fotograferen!

 

 

Maar wacht niet te lang, voordat je het weet is het voorjaar weer voorbij.

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

 

 

Related posts