Photoshoot met Esmee

 

 

 

Portretfotografie vind ik ook erg leuk om te doen. Ik heb hier nog niet zoveel ervaring hiermee, dus wil ik graag oefenen. Helaas wil mijn puberzoon niet meer op de foto, dus was ik op zoek naar modellen. Gelukkig heb ik mooie buurmeisjes. Ondanks mijn onzekerheid, heb ik toch de stoute schoenen aan gedaan om Esmee te vragen of zij model wilde staan, zodat ik wat meer ervaring krijg in portretten maken.

 

Nadat ik een datum met Esmee en Annemiek had gemaakt ben ik inspiratie op gaan doen op het internet. Pinterest is mijn favoriete inspiratiebron. Ik had eigenlijk al een idee in mijn hoofd. Ik houd van lichte, dromerige foto’s. Dus al snel kwam ik op het idee om dit uit te voeren. Ik kocht een wit kanten jurkje en maakte een haarkrans van gipskruid.

 

Vorige week zondagmiddag was het zover. Toch wel een beetje spannend ontving ik mijn buurmeisje. Voordat ik echt begon met de foto’s die in mijn hoofd had, liet ik Esmee eerst in haar eigen kleding poseren. Even het licht checken en Esmee laten wennen. Al snel kwam ik er achter dat Esmee een ervaren model is. Wat deed ze het leuk. Ik hoefde bijna geen aanwijzingen te geven, want ze ging direct in de juiste poses staan. Wat heb ik hiervan genoten!

 

Na een uurtje had ik de foto’s gemaakt. Nadat ze waren vertrokken heb ik ze direct op de computer gezet om ze goed te kunnen bekijken. Ik was tevreden. Toch heb ik geleerd dat ik veel meer op moeten letten op kleine details. Zitten de haren goed,  heeft ze geen frons op haar voorhoofd of knijp ze niet te veel haar ogen dicht?  Maar hè, ik deed dit om te oefenen en hiervan te leren. En bovenal ik genoot ervan. En Esmee vond het ook erg leuk om te doen. En ik heb een papa en mama blij gemaakt met een aantal leuke foto’s.

 

Voor herhaling vatbaar!

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

 

 

Related posts

Leave a Comment