Review Sony Cybershot DSC-RX 100 Mark III

 

 

 

 

Als je passie fotograferen is zie je altijd wel iets onderweg, dagje uit of vakantie wat je graag (had) willen fotograferen. Ik heb niet altijd zin om mijn spiegelreflexcamera mee te nemen omdat hij vrij groot en zwaar is.

 

Ik wilde daarom graag een extra camera die niet zo groot is qua afmetingen. Maar ik had zeker wel wensen/eisen voordat ik een keuze zou maken om een kleine camera aan te schaffen:

 • Kleine van formaat zodat de camera makkelijk in mijn handtas past.
 • Naast liveview wilde ik per se een zoekertje.
 • Ik wilde zelf mijn instellingen als diafragma, sluitertijd en ISO kunnen instellen.
 • Fotograferen in RAW
 • De kwaliteit van de foto’s moesten goed zijn.

 

 

Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op de Sony Cybershot DSC-RX 100 Mark III.

Deze compact camera heeft een 20.1 megapixel sensor die een hoge resolutie (5472X3648) beelden maakt. Ook heeft de camera naast liveview, mijn gewenste zoeker, die geschikt is om de juiste compositie te bepalen, zeker bij slechte lichtomstandigheden erg handig is.

 

Wat ik ook een voordeel vind, is dat ik in RAW kan fotograferen. Dat de lens lichtsterk is wat een voordeel heeft bij weinig licht is zeker een pluspunt,

Het schermpje is kantelbaar en handig bij o.a. het fotograferen laag bij de grond of onhandige hoeken.

 

 

Een nadeel is misschien dat de knopjes erg klein zijn. Maar dat is een kwestie van wennen. De ingebouwde zoomlens heeft een maximaal brandpunt van 24/70 mm. Dus extreem inzoomen is dus niet mogelijk. Omdat ik al jaren met een Sony fotografeer was het niet moeilijk om alles snel op te zoeken en in te stellen. Ken je Sony (nog) niet, dan vind ik de gebruiksaanwijzing erg summier.

Bij de camera wordt geen externe acculader geleverd. Je bent dan genoodzaakt om je accu via je camera op te laden. Wil je dit niet, dan moet je nog een extra acculader aanschaffen.

 

Ik geef je nog even de kenmerken van de Sony op een rijtje:

 

 • Aantal megapixel: 20,1
 • Sensor: 1 inch CMOS
 • Resolutie: 5472×3648
 • Beeldstabilisatie: Optisch
 • Lens: Carl Zeiss Vario-Sonnar, 10 elementen in 9 groepen
 • Brandpuntafstand: 8,8-25,7mm
 • Diafragma: f/1.8-2.8 tot f/11
 • Optische zoom: 2.9x
 • ISO: 125-12800
 • Sluiter: 30-1/2000 sec
 • Burst rate: Tot 10 fps
 • Ingebouwde flitser: Ja
 • Opslagmedium: SD/SDHC/SDXC
 • Video: Ja, Full-HD
 • Aansluitingen: HDMI, Micro-USB en USB 2.0
 • WiFi: Ja
 • Accu: 1x NP-BX1 accu
 • Afmetingen: 101,6×58,1x41mm
 • Gewicht: 290g

 

 

Voor het type camera, welke ik voornamelijk tijdens dagjes uit, citytrips of onderweg ga gebruiken, ben ik er zeer tevreden mee en neem de kleine nadelen voor lief.

 

Groetjes,

 

 

 

Related posts

Leave a Comment