Foto’s bewaren en ordenen.

Ik bewaar mijn foto’s op mijn computer in een map Afbeeldingen.  Daarna organiseer ik mijn foto’s in mappen op basis van datum. Per jaar maak ik een map met daarin mappen die beginnen met het jaartal, maand en daarna de dag van de maand. Gevolgd door een korte omschrijving. In zo’n map maak ik weer twee mapjes. Een voor mijn RAW-bestanden en een voor mijn bewerkte foto’s die ik omgezet heb in JPEG-bestanden.

 

 

 

 

 

De foto’s kopieer ik dus naar mijn computer. Maar uit veiligheid maak ik nog twee back-ups. Namelijk één keer naar een externe harde schijf en één keer naar een NAS. Een NAS is een apparaat met een externe harde schijf die voorzien is van een netwerkfunctionaliteit.  Het handige van een NAS is dat je hem op je eigen computernetwerk kunt aansluiten. Zo kun je vanaf elke plek in huis en vanaf elk apparaat bij je bestanden. De reden dat ik twee back-ups maak is, dat naast dat je computer kunt crashen, dat ook een van de twee apparaten stuk kunnen gaan. Ik heb al eens een crash van mijn computer gehad en was veel foto’s kwijt. Dat wil je niet nog eens mee maken. Dus maak ik zeer regelmatig een back-up en bewaar ik op twee verschillenden plaatsen.

 

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

4 Thoughts to “Foto’s bewaren en ordenen.”

 1. Renata Elenbaas

  Wat een handige methode om je foto’s te ordenen. Ik denk dat ik voorlopig zoet ben om dit ook zo te doen. Dank je wel.

 2. Goed bezig Marjolein! Wat je ook nog zou kunnen overwegen is de NAS via webdav naar de cloud te synchroniseren. Daarmee heb je een extra kopie op fysiek een andere plaats zodat je de bestanden bij een grote calamiteit (brand, inbraak) behoudt.
  Gr. Jean-Paul

  1. Marjolein

   Dat heeft Fabian volgens mij gedaan, maar ik ga het voor de zekerheid aan hem vragen.
   Bedankt voor je reactie en tip!

   Groetjes Marjolein

Leave a Comment