Eenvoudige kader om je foto maken in photoshop

Marjolein van Hekke

Vandaag laat ik je zien hoe je een eenvoudige kader rond een foto kan maken in photoshop.

  • Open je foto in photoshop. (1)
  • Dubbelklik op de achtergrond laag om deze om te zetten naar een normale laag. Het slotje verdwijnt en komt in plaats daarvan laag 0 te staan. (2)
  • Klik ctrl-klik om een nieuwe laag onder de huidige laag te maken. (2)
  • Klik op nieuwe aanpassingslaag en kies daarna volle kleur (staat helemaal bovenaan) (3)
  • Kies de gewenste kleur met de kleurkiezer en druk op ok. (4)
  • En zijn twee manieren om nu een kader om je foto te krijgen: Manier 1: Klik bovenaan op afbeelding en kies daarna voor canvasgrootte. (5) Typ de gewenste pixels in en zorg dat zorg dat relatief aangevinkt staat. Nu komt er een rand om je foto met jouw geselecteerde kleur. (6)
  • Manier 2: Nadat je punt 4 hebt gedaan, selecteer je het gereedschap “uitsnijden”. (7) Er komt nu een rand om je foto met op de hoeken zogenaamde ankertjes. Klik en houd ingedrukt en sleep de ankertjes naar buiten tot het gewenste grootte. (7)

 

Marjolein van Hekke   Marjolein van Hekke

 

Marjolein van Hekke   Marjolein van Hekke

 

Marjolein van Hekke   Marjolein van Hekke

 

Marjolein van Hekke

 

 

 

 

Een voordeel van manier 2 is dat je de grootte van het canvas achteraf makkelijker kan aanpassen. Hiervoor klik je nogmaals op het gereedschap “uitsnijden” en trek of duw het canvas naar de gewenste grootte.

Om de kleur van je rand te veranderen zorg je dat je het aanpassinglaag met kleur selecteer en dubbel klik op het vierkantje waarin de huidige kleur staat. Selecteer de gewenste kleur en klik weer op OK.

 

Succes met proberen.

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

 

Related posts

Leave a Comment