Wanneer is een foto goed?

Marjolein van Hekke

 

 

Ik vraag mij, als hobbyist, weleens af of dat echt het belangrijkst is.  Natuurlijk, ga je als je net begint met fotograferen alle informatie die je maar kan vinden lezen en toepassen. Tenslotte is het een uitdaging voor jezelf om steeds meer te weten hoe je camera werkt en dat toe te passen als je op pad gaat om te gaan fotograferen. Maar is naast techniek ook smaak beïnvloedbaar of een foto goed of mooi is?

Als je weet wat diafragma, sluitertijd en ISO is, en weet hoe je hiermee kan “spelen”, ben je al goed op weg. Een moment dat je je creativiteit kwijt kan in je foto’s,

 

Het is leuk als je ziet dat je foto’s steeds mooier worden. Je bent daar trots op en wil ze graag aan iedereen laten zien. Meestal plaats je je foto’s op facebook of instagram.

 

Het is leuk als je likejes krijgt en mooie reacties. Leuk en fijn vind ik ook, als iemand een opbouwende kritiek geeft. Je gaat dan weer anders naar je foto kijken en eventueel die tip bij een volgende keer dat je gaat fotograferen toepassen. Dat is leerzaam.

 

Laatst kreeg ik een reactie van iemand die mijn foto niet leuk vond en gaf als reden; ik vind er niets aan.  Aan zo’n opmerking heb je niets. Natuurlijk mag je dat zeggen, want we verschillen allemaal van smaak en interesse. Maar als je er bij zet waarom een foto niet in de smaak valt en uitlegt hoe je het dan wel gedaan zou hebben, zal iedereen dat waarderen.

 

Geniet vooral  van het fotograferen want het is zo’n mooie hobby.

 

 

Groetjes,

 

 

 

 

Related posts

Leave a Comment