Zachte dromerig foto’s.

Marjolein van Hekke

 

 

 

Laatst werd ik door een volger gevraag hoe ik deze foto heb gemaakt. Vandaag leg ik jullie daarom uit hoe ik deze foto heb gemaakt.

Ik houd van lichte foto’s. Om dit te krijgen gebruik ik een techniek genaamd Expose tot the right. Hoe dit gaat heb ik in deze blog als eens uitgelegd.

 

Als ik iets ziet wat ik graag wil fotograferen, ga ik eerst rustig kijken hoe ik deze in beeld wil krijgen. Ik let dan op de achtergrond want dat mag niet te onrustig zijn.  Ik haal eventueel wat blaadjes of storende takjes weg. Ik zet mijn camera op een statief. Ik dit geval heb ik mijn gorillapod gebruikt.

 

Een gorillapod. Dat is een kleine statief met flexibele, stevige poten die in allerlei vormen kan vouwen. Je kan deze poten eventueel om een lantaarnpaal of paaltje wikkelen zonder dat hij eraf valt door de rubberen laag over de bollen. Doordat dit statief zo flexibel is, is het mogelijk om het statief op de meest denkbare plekken neer te zetten.

 

Via liveview kan ik goed mijn compositie bepalen. Ik zet mijn statief zo, dat er net voor mijn lens ook wat takjes heide komt. Dit zorgt namelijk  voor dat mooie softe beeld.

 

De exif gegevens van deze foto zijn f 2.8 – 1/125s – ISO 100. Ik gebruikte mijn macrolens Tamron 90 mm 2.8.

 

Groetjes,

 

 

 

 

 

 

Related posts

Leave a Comment