Workshop macrofotografie Bloem Beleven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enige tijd geleden heb ik mij aangemeld voor een macrofotografie workshop bij Anita Bosker. Ik volg haar op facebook en ontdek al snel dat zij veel kennis heeft over macrofotografie en veel liefde heeft voor de natuur. En ik hou van haar stijl!  Er was geen twijfel, ik wilde een workshop bij haar volgen.

Het werd de workshop ‘Bloemen Beleven’.

 

Zaterdag 22 juli was het dan zover. Samen met mijn vriendin Judith vertrokken we richting Brabant. Door een file kwamen we iets te laat aan, maar dat mocht de pret niet drukken. Want we werden hartelijk ontvangen door de dames van de pluktuin, waar wij die middag onze hobby mochten uitvoeren.

 

Het leuke en fijne van de workshops bij Anita is dat de groepen niet groot zijn. Ook onze groep van deze middag bestond maar uit 4 personen zodat er ruim voldoende aandacht voor ons was.

Na een korte kennismaking gingen we aan de slag. Spullen mee en verder de tuin in en je kom in een weelde van bloemen terecht. Prachtig! Van tevoren had ze gevraagd wat je leerdoel was. We konden lekker aan de slag en om beurten kwam Anita langs om je te adviseren en te helpen.

 

Na twee uurtjes was het tijd voor koffie met gebak! Ook tijdens deze rustpauze raken we niet uitgepraat over fotografie. Dat vind ik leuk aan een workshop, dat naast je veel leert, ook leuke mensen ontmoet met dezelfde passie. Het klikte onder elkaar goed, waardoor er een leuke, gezellige, ontspannen sfeer hing.

 

Na de koffie gingen we weer de tuin in. Deze keer kregen we, op onze verzoek, een opdracht:  Maak een mooie sfeervolle foto van de Cosmea. De Cosmea is een eenjarige plant met prachtige bloemen in wit, paars en roze-paars. Het blad is lijnvormig (het lijkt op dille) en geeft daardoor een luchtig uiterlijk aan de plant. Het voordeel van dit blad is, dat je het zo mooi voor je lens kan plaatsen waardoor je mooi dromerig effect krijg in je foto. Je maakt dus een foto door de bladeren heen.

 

Jammer genoeg moesten we heel even schuilen voor wat regen. Gelukkig zette het niet door en konden we snel weer aan de slag. Nog een rondje door de tuin om het geleerde toe te passen en dan is het alweer voorbij.

 

Ik heb de workshop erg leuk gevonden. Veel tips en adviezen gekregen waar ik mee aan de slag kan.

Een workshop die ik zeker iedereen, die van macrofotografie houdt, kan adviseren.

 

Website   :   www. http://www.anita-bosker.nl/

Facebook:    www.facebook.com/anita.bosker/

Pluktuin De Plukkerij, Margrietstraat 27 te Bosschenhoofd.

 

 

 

 

    

 

 

Groeten,

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Leave a Comment