Waar ga ik fotograferen?

 

 

 

 

 

 

 

Ik vind het heerlijk om op pad te gaan om een paar uurtjes te fotograferen. Vaak kom ik met mooie plaatjes thuis. Enthousiast zet ik ze dan op mijn computer om ze daarna op facebook of instagram te zetten zodat ik ze aan jullie kan laten zien.

 

Er zijn zulke mooie plekjes of gebieden die erg fotogeniek zijn. Maar vaak hoef je niet ver weg om leuke foto’s te maken. Ga eens een keer je tuin in en ga op zoek naar mooie plaatjes. Bij deze foto ben ik na een regenbui de tuin in gegaan op zoek naar  iets leuks. Door goed te observeren zie al snel leuke onderwerpen om te fotograferen.

 

Op deze foto zie je een druppel op een stekje van Lupine. Het druppeltje was maar 2 a 3 millimeter groot. Ik heb mijn camera op een statief gezet omdat ik een kleine scherptediepte wilde om de aandacht op het druppeltje te leggen en omdat ik daarom een groot diafragma gebruikte, is het een secuur werkje om exact op het druppeltje scherp te stellen. Met de autofocus is dat niet mogelijk, dus moet je wel handmatig scherpstellen.

De exifgegevens van de foto zijn: f 2.8 – s 1/125 – ISO 400. Objectief 90 mm 2.8

 

 

Groetjes,

 

 

Related posts

Leave a Comment