Selfie

Marjolein van Hekke Selfie

 

 

 

 

 

 

Ik vond het tijd om eens een andere profielfoto te plaatsen op o.a. Facebook en Instagram. Op dat moment was niemand thuis om mij te helpen. Het werd dus tijd voor een selfie.

 

Vandaag leg ik je uit hoe ik dat gedaan heb.

 

Allereerst heb ik (natuurlijk) mijn camera op een statief gezet. Omdat ik met daglicht een foto wilde maken heb ik deze zo dicht mogelijk bij het raam gezet. Omdat de zon nog niet volop op het raam scheen, had ik mooi zacht licht.

 

 

Marjolein van Hekke

Nadat ik mijn positie had bepaald ben ik mijn camera gaan instellen. Ik heb wifi op mijn camera en kan daarom deze connecten met mijn mobiel. Hiervoor is een app beschikbaar. In mijn geval de app Play Memories. Nadat de camera en mijn mobiel met elkaar verbonden zijn, kan ik op het schermpje mij zelf zien, en ik kan de scherpstelknop bedienen om de foto te kunnen maken. Ik vond het handig om het schermpje van mijn camera zo te verdraaien dat ik ook daar mezelf kan zien. Even ontspannen zitten en lachen/glimlachen maar! Het feest kon beginnen. De eerste foto’s waren natuurlijk helemaal niet geschikt om dat het eigenlijk wel een beetje gek is, dan ik hier alleen een portretfoto aan het maken ben.  Uiteindelijk heb ik me er overeen gezet en is het toch gelukt. Ik moet erbij vermelden dat ik achter de camera eigenlijk veel leuker vind. Maar ik heb nu wel ervaren hoe het is om model te staan en dat het de taak is van een fotograaf om de persoon die je gaat fotograferen zelfvertrouwen te geven. Dan pas kan een mooie, spontane foto ontstaan.

 

Marjolein van Hekke Selfie

Profielfoto voor Facebook, Instagram etc

Ik heb mijn camera bediend via mijn mobiel. Maar er is ook een andere manier. Misschien niet zo handig, maar het kan. Gebruik de timer van je camera of mobiel. Richt de camera op de plek waar je komt te zitten. Je kan eventueel een plakkertje plakken ten hoge van je ogen. Stel daarop scherp. Je wil toch graag dat je ogen scherp staan op je foto en niet bijvoorbeeld het puntje van je neus. Wanneer je dat gedaan heb is het een kwestie van de knop indrukken en snel op je plaatsje gaan zitten. Meestal kan je wel tot ca. 10 seconden instellen voordat de foto wordt genomen.

Heb je geen statief, zet je camera of mobiel op een kastje of iets dergelijks.

 

Ga je het ook proberen? Laat me dan eens weten of het gelukt is.

 

Groetjes,

 

 

 

 

Related posts

Leave a Comment