Out of the box denken

marjolein van hekke

 

 

 

 

 

 

Ik volg een fotocursus waarbij ik elke maand een (foto) opdracht krijg. De ene keer is het een opdracht wat je leuk vindt en wat binnen je straatje past. De andere keer vind je het helemaal niets!

 

Maar ik heb inmiddels ontdekt dat je juist van zulke opdrachten leert. Je gaat iets doen wat je nog niet gedaan hebt en moet dan meer denken en ontdekken hoe je deze opdracht het beste kan uitvoeren. En ben ervan overtuigd dat dat niet alleen geld bij voorbeeld een foto-opdracht.  Maar in het dagelijkse leven ook. Wat is er niet veiliger dan je eigen vertrouw de leventje. Je blijft daardoor wel in een cirkeltje hangen. Door opdrachten aan te nemen waarbij je “out of the box” gaat, zal je leven verreiken. Ik zeg dat wel even makkelijk, maar ook ik vind dat heel moeilijk.

 

Maar goed, even terug naar mijn fotografie opdracht. Aan het begin van de cursus kregen wij de opdracht om een vaste plek te zoeken, waarbij je de komende 6 maanden lang elke maand terug gaat om een foto te maken. Vind ik niet leuk, was mijn eerste gedachten. Maar ik wil toch graag de opdracht inleveren op de laatste lesavond. Dus ben ik van oktober tot en met maart teruggegaan om een foto te maken. Nu ik zover dat ik de foto’s bij elkaar kan leggen heb ik ontdekt dat ik dat wel leuk vind.

 

Eigenlijk wil ik vertellen dat als je iets niet wilt en het nog nooit gedaan hebt, je het juist moet doen om erachter te komen of je iets wel of niet leuk vindt. Dan kan je pas oordelen waarom je iets niet wil doen.

 

 

Wat een heerlijk levensles hè. Ik ga het (proberen) vol te houden. Straatfotografie vind ik doodeng. Maar moet ik toch maar eens gaan doen (of niet….. brrrr)

 

Groetjes,

 

 

 

 

 

Related posts

Leave a Comment