Bloemen fotograferen

Marjolein van Hekke bloemen fotograferen

 

 

 

 

 

 

Bloemen zijn vooral in de lente leuk om te fotograferen. Maar mocht het weer een keer niet meezitten, kan je altijd binnen verder gaan. Ik laat je zien in deze blog hoe ik te werk ben gegaan.

 

Ik heb een bloem klemgezet in een doosje zodat de bloemblaadjes vrij staan. Een zwarte plaat heb ik als achtergrond gebruikt. Daarna heb ik mijn camera op een statief gezet. Ik heb de steadyshot in mijn camera uitgezet . Doe je dit niet dan probeert de beeldstabilisatie ook op een statief nog te compenseren voor beweging (die er niet is). Het mechaniek van de stabilisator kan dan juist ongewenste trillingen veroorzaken.

Natuurlijk kun je een bloem recht van boven fotograferen. Deze positie is waarschijnlijk erg herkenbaar, want zo zie je bloemen in het dagelijks leven vaak. Het is echter leuk om juist een ander standpunt te nemen. Probeer van alles uit. Toen ik mijn compositie heb bepaald kan het fotograferen beginnen.

Ik vond het deze keer leuk om een druppel op een van de blaadjes te plaatsen. Dat heb ik gedaan met water en een klein beetje glycerine. Zo krijg je een “stevige” druppel. Het scherpstellen heb ik op de bovenkant van het druppeltje gedaan. Dat heb ik handmatig gedaan om met precisie scherp te stellen. Ik heb dat via liveview gedaan en met de functie scherpstelling vergroten. Het voordeel van deze functie is dat je het beeld in het schermpje van je camera extra vergroot.

  Marjolein van Hekke bloemen fotograferen

Exif: f 2.4 s 250 ISO 100

 

Het nemen van de foto heb ik met een afstandbediening gedaan om nog meer trillingen te voorkomen.

 

Groetjes

 

 

 

 

 

Related posts

Leave a Comment