De Veluwe

Marjolein van Hekke

 

 

 

 

 

 

 

Als kerstcadeau kregen wij van onze zoon Fabian een “weekendje-weg”. Hij had al geboekt voor ons. Een prachtig hotel op de Veluwe.

Vorig weekend was het dan zover.

 

Toen wij daar genoten van de omgeving, realiseerde wij ons hoe prachtig Nederland is. Ook voor mooie foto’s kan je zeker in ons landje blijven. De duinen, de hei, het strand, Nederland heeft het allemaal.

 

Ik heb een lijst samengesteld van natuurgebieden waar ik graag (nog) eens naar toe wil om te fotograferen.

 

De Veluwe

De Veluwe heeft diverse natuurgebieden met een grote diversiteit aan landschappen, flora en fauna. De Posbank, Natuurpark De Hoge Veluwe, en de Veluwezoom is zeker een aanrader.

 

De Wadden

Een prachtig natuurgebied in Nederland met verschillende wandelroutes.

 

Oostvaardes Plassen

Bekend vanwege het kale gebied en de grote kuddes koningspaarden, herten, koeien en de ijsvogel! Mijn wens is een mooie zonsondergang samen met de koningspaarden te fotograferen.

 

Amsterdamse Waterleiding Duinen

Een gebied met voornamelijk herten, maar ook vossen. Ik heb gelezen dat je bij ANWB-paddenstoel 22192 moet zijn voor de vossen. Daar zitten ze vaak, vooral in de winter.

 

Nationaal Park De Biesbosch

De Biesbosh is een van de grote wildernisse van de  Nederlandse natuur. Hier kan de natuur haar vrije gang gaan. De Biesbosch beschikt over een aantal mooie uitzichtpunten en -torens. Regelmatig worden er fotoworkshops gegeven.

Via  http://debiesboschinmij.nl/tips-en-tricks kan je een kaart downloaden van het gebied.

 

Heb jij een favoriete fotolocatie (in Zeeland)? Laat het me dan weten!

 

Groeten,

 

 

Related posts

Leave a Comment