Workshop Creatief met water

 

 

 

 

 

 

Afgelopen zaterdagmiddag heb ik een workshop gevolgd bij Louise Schippers en Annemarie Welp van CreaBeaFotografie. Zij geven diverse creatieve fotografische workshops. Ik had mij opgeven voor de workshop Creatief met water.

 

Samen met mijn vriendin Judith werden wij ontvangen met koffie en een bolus. Na wat uitleg konden wij beginnen. Tijdens deze workshop heb ik geleerd hoe je creatieve foto’s met water op verschillende manieren kan maken. Kraaltjes, balletjes, veertje, paardenbloempluis met waterdruppels, olijfolie, bruistabletten werd er gebruikt om de leukste foto’s te maken.

 

Ik begon met het fotograferen van kraaltjes, veertjes en gelbolletjes op een halve glazen bol. Ik gebruikte hiervoor mijn 50 mm objectief en een macrovoorzetlensje. Omdat ik met een groot diafragma werkte was het scherpstellen een secuur werkje. Ik heb daarom mijn camera op een statief gezet. Via liveview (het schermpje achterop mijn camera) stelde ik scherp.

 

Daarna koos ik ervoor om waterdruppels op paardenbloempluis te fotograferen. Met een injectienaald werd een druppeltje op de bloem gespoten. Ook hier was het weer heel precies scherpstellen. Als achtergrond heb ik diverse soorten glanspapier gebruikt om een mooie bokeh-achtige achtergrond te krijgen. Geweldig om te doen.

 

Een andere leuke mogelijkheid met water was splash fotografie met fruit.  Een accubak met water stond voor ons gereed. Allereerst scherpstellen op de plek waar de (bijvoorbeeld) aardbei ongeveer terecht zou komen.

Flitsers naast de bak zetten en gaan met die banaan. Net als bij de glazen bol en de paardenbloempluis gebruikte ik mijn afstandsbediening. Op het moment dat het stukje fruit losgelaten werd, drukte ik mijn afstandsbediening in. Zo’n foto lukt natuurlijk niet gelijk, want timing is belangrijk. Maar wat is het leuk als het lukt!

Tot slot heb ik nog wat foto’s gemaakt van een glas gevuld met olijfolie en water. Daarin druppelde ik wat kleurstof. Mijn camera had ik ook op statief staan. Ook hier was het belangrijk dat je netjes scherp stelde op de vloeistof. Nadat alles gereed was om te gaan fotograferen gooide we een bruistablet in het glas. Ik hoef niet uit te leggen dat dit een leuk effect gaf. Leuk om te fotograferen dus.

 

 

Ik heb deze middag als zeer positief ervaren. In een zeer ontspannen en gastvrije sfeer heb ik veel geleerd. Ik ga daarom zeker nog eens een workshop volgen bij deze aardige dames.

 

Op hun website www.CreaBeaFotografie.nl kun je alle informatie lezen en je inschrijven voor de workshops.

 

Groetjes,

 

 

 

Related posts

Leave a Comment