Levitation fotografie

 

 

 

 

 

 

Wat is Levitation fotografie?
Met levitation fotografie wek je een surrealistische indruk. Je trekt de aandacht van de kijker omdat de compositie niet klopt.
Om deze foto te krijgen heb ik twee foto’s gemaakt. Een foto van de las helm. Deze heb ik zo dichtbij mogelijk gemaakt. Daarna heb ik een foto van Arjan gemaakt. Ik heb eerst een achtergrond uitgekozen. Deze kan je natuurlijk ook zelf fotograferen. Ik heb ervoor gekozen om een zogenaamde stockfoto op te zoeken op internet.
Op www.pipixabay.com kan je gratis foto’s en afbeeldingen downloaden.

Om het eindresultaat een stoere look te geven heb ik gekozen voor een afbeelding met lasspetters. In photoshop heb ik daarna eerst de helm “uitgeknipt” zodat ik alleen de helm overhield en deze daarna geplakt op de uitgekozen achtergrond. Daarna heb ik de foto waar Arjan op stond zo verkleind dat hij bovenop de helm kwam te zitten. Toen alles naar mijn zin geplaatst was heb ik in photoshop wat aanpassingen gedaan qua belichting en kleur. Tot slot heb ik nog een kleuraanpassing gedaan in Google Nik Collection.

                          

 

Er zijn zoveel mogelijkheden met levitation fotografie dat je je creativiteit hier absoluut in kwijt kan. Je kan bijvoorbeeld iemand laten zweven boven het water. Een foto maken van de zee of een sloot/meer. Dan iemand op een krukje laten liggen of zitten. En dan het krukje in photoshop wegpoetsen. En daarna op de foto van de zee “plakken”. Maar het hoeft natuurlijk geen personen te zijn, je kan het ook met voorwerpen doen. Inspiratie kan je opdoen op bijvoorbeeld Pinterest.

Wil je een keer zo’n foto maken, maar heb je wat hulp nodig? Ik ben bereid om je een handje te helpen.

Groetjes,

 

 

 

 

Related posts

Leave a Comment