Photoshop en gratis fotobewerkingsprogramma’s

 

 

 

 

 

Photoshop CC is het meest uitgebreide fotobewerkingsprogramma die je kunt vinden.  Je kunt er zoveel mee dat je echt veel tijd moet investeren om alles goed onder de knie te krijgen. Dit kan door een onlinecursus te volgen via bijvoorbeeld De Rooij Fotografie. Ik zelf heb het geleerd door veel uitproberen en YouTube filmpjes te bekijken.

Adobe Photoshop CC is niet in de winkels te koop. Via Adobe Creative Cloud kan je een digitaal abonnement afsluiten. Voor € 12,09 per maand krijg je Photoshop en Lightroom. Regelmatig krijg je updates. Deze zijn gratis. Dus altijd up-to-date.

Photoshop is een programma van Adobe. Via de website van Adobe kun je van photoshop een trial versie downloaden. Dat wil zeggen dat je 30 dagen het totale programma kan gebruiken wanneer het op je computer is geïnstalleerd. Zo’n probeerversie is dus handig om te kijken of je het iets vindt. Je zit nergens aan vast dus altijd het proberen waard. Ga hiervoor naar www.adobe.com.

 

Maar welke mogelijkheden zijn er als je geen abonnement wilt? Ik ben op zoek gegaan naar gratis fotobewerkingsprogramma’s. Onderstaand geef ik je hiervan een overzicht:

 • Paintnet
 • GIMP
 • PhotoScape

 

Ik heb ze alle drie uitgeprobeerd en tot de conclusie gekomen dat GIMP de meest uitgebreide is. Ik moet erbij zeggen dat deze ook een van de moeilijkste in het gebruik is en het zeker wennen is voordat je er goed je weg in weet te vinden. Om dit programma te downloaden ga je naar www.GIMP.ORG.

 

Groetjes,

 

 

Related posts

2 Thoughts to “Photoshop en gratis fotobewerkingsprogramma’s”

 1. Lianne van Os

  Hallo Marjolein,

  Ik heb je website bekeken en ik ben onder de indruk, erg mooie foto’s en uitleg over hoe je het gemaakt hebt en bewerkt. Ik ben nog steeds huiverig betreft photoshop/Lightroom, al een paar keer aan begonnen maar loop iedere keer vast. Een cursus bij De Rooij zou zeker iets zijn. Je sprak ook over die gratis bewerkingsprogammas, maar zijn deze niet beperkt t.o.v adobe progamma’s?
  Dankjewel voor deze mooie site, ik ga je zeker volgen, ik hoop ook nog een keer zo’n mooie site te presenteren.

  vriendelijke groeten,
  Lianne van Os

  1. Marjolein

   Dank je wel voor je reactie ! Je mag me altijd een mailtje doen als je wat wil weten. Wellicht kan ik je helpen.
   Groetjes,

   Marjolein

Leave a Comment