Selfie

 

 

 

 

 

 

 

Toen ik deze foto afgelopen week maakte en deze op mijn computerscherm zag, werd ik met mezelf geconfronteerd. Pats Boem die kwam binnen! Want waarom maakte ik deze foto?!

 

De aanleiding was de thuisopdracht van het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje: Maak een selfie.

Ik besloot een poging te doen. Hoe ga ik dat doen, want ik wil zelf niet op de foto? Nu achteraf denk ik dat ik puur op mijn gevoel deze foto heb gemaakt. Een foto waar de fotograaf zijn gevoel in vastlegt is toch perfect, zou je zeggen. Ja, ik vind deze foto mooi, want het heeft een verhaal (zonder woorden).

 

De avond hiervoor was ik bij een cursus die ik momenteel volg. We bespraken de foto’s van de opdracht die we de vorige cursusavond hadden meegekregen. Namelijk, maakt natuurfoto’s maar dan anders. Foto’s die je normaal gesproken niet zou maken. De beoordeling van mijn foto’s waren, dat ze goed gefotografeerd maar veel te braaf waren. Ik had meer “out of the box” moeten denken. En daar komt het eerste probleem: ik wil en kan dat niet. Mijn leven heb ik graag niet te ingewikkeld maar lekker structureel. Ik weet graag waar ik aan toe ben.

 

Na de fotobespreking gingen we het hebben over hoe je je model benaderd tijdens een fotoshoot. Dit gingen we oefenen door middel van een toneelstukje. Je raad het al; ik was het “slachtoffer”.  Dit wil ik niet schreeuwde mijn lijf. Toch gedaan. En wat voelde ik me rot en onzeker!

 

Terugkomende op de selfie die ik heb gemaakt.  In deze foto zag ik dus wie ik ben. Onzeker! Waarom ben ik zo onzeker? Komt het door de dingen die ik in mijn leven heb meegemaakt? Of doordat ik ziek ben? Of heeft het verlies van ons doodgeboren kindje hier invloed op? Of is het een combinatie hiervan. Ik weet het niet.

 

Het positieve aan dit verhaal is, dat doordat ik ben gaan fotograferen en daardoor deze selfie heb gemaakt, ik mezelf eens goed in de spiegel heb aangekeken en me gerealiseerd dat ik meer van me zelf moet gaan houden. Ik ben wie ik ben. Zorgen dat ik niet zo onzeker ben met alles wat ik doe en eens “out of the box” ga denken en doen.  Werk aan de winkel dus!

 

 

Misschien moet ik eens mijn haar paars verven, hiervan een selfie maken en op facebook plaatsen.  (…….. Of toch niet 🙂  )

 

Lieve groetjes,

 

cropped-Logo-Marjolein-2016-paars.png

 

 

Related posts

Leave a Comment