Splash!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Splash fotografie is ook erg leuk. Bij splash fotografeer je objecten die je in water of een andere vloeistof laat vallen.

Ik koos ervoor om een voorwerp in een glas melk te laten vallen. Omdat je te maken heb met een bewegend onderwerp heb je een korte sluitertijd nodig om deze beweging te “bevriezen”.  Om dit te kunnen realiseren heb je veel licht nodig om met een snelle sluitertijd te werken. Omdat ik gebruik wilde maken van daglicht ben ik zo dicht mogelijk bij het raam gaan staan. Als het toch te donker is zal je gebruik moeten maken van een reportageflitser. Als je die niet hebt is een zeer sterke lamp, zoals een bouwlamp ook mogelijk. Na wat uitproberen kwam ik uit op een 1/650 s.

Het scherpstellen is een uitdaging. Ik heb mijn camera handmatig scherp gesteld op de bovenrand van het glas.

Omdat je vooraf scherpstelt en zonder autofocus werkt, is een statief wel nodig. Zorg wel dat je steadyShot uit staat. Voor wat meer bewegingsruimte is het handig om een afstandsbediening te gebruiken. Nadat alles goed ingesteld staat kan je beginnen. Maak veel foto’s, want oefening baart kunst. Er zitten vast wel goede bij en de aanhouder wint!

 

Dus wat heb je nodig:

 

  • Camera (ja, duh…)
  • Statief
  • Afstandsbediening
  • Mooie achtergrond (ik gebruikte een zeiltje en legde de achterkant over een doos zodat de voorgrond vloeiend overgaat naar de achtergrond.)
  • Glas, beker, kommetje etc.
  • Water, melk, koffie wijn, etc.
  • Objecten om in de vloeistof te gooien.

 

 

Groetjes,

cropped-Logo-Marjolein-2016-paars.png

 

 

Related posts

One Thought to “Splash!”

  1. This is my first time pay a quick visit at here and i am genuinely pleassant to read everthing at one place.

Leave a Comment