Herfst!

 

 

 

 

 

 

Herfst geeft genoeg inspiratie om prachtige foto’s te maken.

De blaadjes aan de komen kleuren geel, oker, rood en bruin. Omdat er in deze periode vaak nevel en mist is, hangen de spinraggen vol kleine dauwdruppeltjes. Paddenstoelen in alle maten en kleuren sieren het bos. Omgevallen takken en bomen, kastanjes, eikels, pompoenen enzovoort zijn leuke onderwerpen om te fotograferen. Dus geen reden om binnen te blijven! Voordat je direct je camera pakt, heb ik nog een aantal tips voor je.

 

 1. Fotografeer details

Het is prachtig om in de herfst mooie foto’s te maken van bossen en landschappen. Maar probeer ook eens kleine details. Een paddenstoel op een rotte boomstronk, een eikeltje in het mos of een mooi blad dat in een plas is gevallen.

 

 1. Ga op pad met bewolkt weer

Het ligt voor de hand om met mooi weer op pad te gaan om een middagje te fotograferen. Maar met grauw weer komen de herfstkleuren veel meer tot zijn recht.

 

 1. Vergeet je statief of rijstzak niet mee te nemen

In een redelijk begroeid bos is het op een bewolkte dag “relatief” donker, waardoor de sluitertijd al snel te langzaam is. Het is dan lastig om uit de hand nog een scherpe foto’s te maken. Met een statief/rijstzak hoef je niet je ISO-waarde te verhogen, krijg je minder ruis en is de kwaliteit van je foto dus beter.

 

 1. Probeer verschillende standpunten

Door je camera op gelijke hoogte met de paddenstoel te brengen kun je deze mooi in beeld brengen. Maar probeer ook eens een ander standpunt. Een verplaatsing van maar een paar centimeter kan al weer een heel ander effect geven. Experimenteren maar!

 

 1. Let op de achtergrond

Natuurlijk ligt alle concentratie op die ene geweldige paddenstoel. Let ook op de achtergrond. Liggen daar geen storende elementen? Een rustige achtergrond zorgt dat alle aandacht naar jouw onderwerp gaat.

 1. Vuilniszak

In de herfst is de grond in het bos vaak vochtig. Neem daarom een vuilniszak mee om op te liggen.

 

 1. Geniet!

 

 

 

dsc03677        dsc03757       dsc03666

 

Groetjes,

Logo Marjolein 2016

 

 

Related posts

2 Thoughts to “Herfst!”

 1. Mooie fotos weer. De herfst is voor mij de fijnste tijd van het jaar on te fotograferen!

  1. Marjolein

   Dank je wel Margriet! Herfst is prachtig en heel leuk om te fotograferen

Leave a Comment