Bellenblazen.

 

 

 

 

 

 

Deze week heb ik een poging gedaan om zeepbellen te fotograferen. Dit kan binnen, dus een leuke activiteit voor de tijdens de wintermaanden. Het kan alleen, maar samen met iemand is nog veel gezelliger. Dit keer ging ik samen met mijn vriendin Judith bellenblazen. Wij kennen elkaar al 40 jaar en hebben als kind veel samen met elkaar gespeeld. Een “throwback Thursday”- momentje dus. Haha.

 

Voor de achter- en ondergrond had ik een zwart karton. Om de bellen te kunnen maken gebruikte ik een bakje met daarin een 5 delen water, een deel afwasmiddel. De camera op een rijstzak geplaatst. En blazen maar! (met een rietje)

Ik heb geen macrolens wat wel leuker en nodig is om de zeepbellen beeldvullend te krijgen. Maar ik heb wel een 50 mm lens en heb daar een macro-voorzetlensje opgeschroefd. Het is geen 1:1 macro maar het komt wel in de buurt en je kan er leuke close-ups mee maken.

Om wat reflecties in de bellen te krijgen heb ik gebruik gemaakt van een zaklantaarn en twee ledlampjes. Het lukte niet in een keer om de perfecte zeepbel te krijgen. Uiteindelijk met handmatig scherpstellen en veel proberen is het gelukt. : Exif  f8, 1/40 s ISO 250.

 

dsc03172-copy  dsc03107-copy

 

 

 

 

 

 

 

 

Groetjes,

Logo Marjolein 2016

Related posts